CS GO İPUÇLARI OYUN DÜNYASI POPÜLER OYUNLAR

CS:GO – Hızlı Rank Atlama Rehberi

CS:GO dünyada en çok oynanan oyunlar lisetesinin başlarında yer almaktadır. Her yıl yüzlerce ödüllü turnuvalar düzenlenirken, turnuvalardan birinde yer almak çoğu oyuncunun hayalini süslemektedir.

CS:GO dünyada en çok oynanan oyunlar lisetesinin başlarında yer almaktadır. Her yıl yüzlerce ödüllü turnuvalar düzenlenirken, turnuvalardan birinde yer almak çoğu oyuncunun hayalini süslemektedir. Steam üzerinde ilk olarak ücretli olan oyun, geçtiğimiz senelerde Battle Royale modunu da bünyesine ekleyerek ücretsiz olarak oyunculara sunulmuştur. Peki daha öncelerde oyunu ücretli alanlar ne oldu dersiniz? Oyun geliştiricileri, bu oyuncular için tabiri caizse bir kıyak geçerek, onları seçkin oyuncu sıfatıyla şereflendirdi. Seçkin hesaplarda genellikle hile kullanılmıyor.
Bilindiği üzere CS:GO ‘da, oyuna girenlerin kendi seviyesinde oyuncular ile oynayabilmesi için geliştirilmiş rank sistemi bulunmaktadır. İlk olarak rank sistemini ve oyuncu rütbelerini anlatarak yazımıza başlayalım.

CS:GO RÜTBE SİSTEMİ

CS:GO Rütbe Grupları

  • Silver grubu (Gümüş)
  • Gold Nova grubu (Nova)
  • Master Guardian grubu (Keleş)
  • Legendary Eagle grubu (Kartal)
  • Supreme Master First Class(Suprem)
  • Ve The Global Elite(Global)

CS:GO ‘da rütbe ve rank özdeşleşmiş kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.
Oyunu ilk defa oynayacaklar ilk olarak rütbeleri belli olmadan oyunlara girerler ve kabiliyetlerine ve bu maçlardaki başarı veya başarısızlıklarına göre bir rütbe/rank alırlar.
Rütbeleri belli olan oyuncular, daha sonraki oyunlarında kendi seviyelerinde takım arkadaşları ve rakiplerle oynamaya başlarlar. Ve Oyun içerisindeki gelişimlerine göre üst rütbelere yükselme serüvenine dahil olurlar.
Bu gelişimi hızlandırmak için bir dizi disiplin ve bilinmesi gereken bazı detaylar vardır.Şimdi bunlara göz atalım.

CS:GO ‘da Oyuncunun K/D/A Durumu

K/D/A aslında CS GO’da K/A/D şeklinde sıralanıyor. Öldürme/Asist/Ölme şeklinde sıralayabiliriz. K/A/D durumunuz sistemde önemli bir yer taşıyor. Çünkü sizleri birileri mi taşıyor, yoksa oynadığınız rütbeye ve takım arkadaşlarınıza yetişebiliyor musunuz buradan ortaya çıkıyor.

CS:GO ‘da Oyuncunun Görev Durumu (EDO ya da MVP)

Oynadığı ellerde görevleri ne şekilde gerçekleştirdiği de önemli. Bu kimi zaman bombayı kurmak/çözmek olurken, kimi zaman daha çok düşman öldürmek olabiliyor. Bazen takım adam öldürme peşinde sürünürken maçı sizin görevleri ne ölçüde doğru yaptığınız kazandırabilmekte. Görünen o ki Valve da durumun farkında.

CS:GO ‘da Karşı takımın Rank Durumu

Bazen sizin takımınız, bazense karşı takım rütbe olarak farklı şekilde yerleşebiliyor. Rank sistemi de buna göre değerlendirme yapıyor elbette. Eğer sizin takımınız genel olarak Nova kümesinden oluşuyorsa ve karşı takımda MG (Yani Keleş) kümesinden oyuncular varsa, kazandığınızda alacağınız puan daha yüksek oluyor, kaybettiğinizde ise daha düşük olmakta.

CS:GO ‘da Oyun İçi Uyum Durumu

Kendi takımınızın oyuncularına ateş etmeyi çok mu seviyorsunuz? Ya da sizi oyundan Kicklemeyi (Atmayı) alışkınlık haline mi getirdi oynadığınız takımlar? Bu durum biraz üzücü, çünkü birçok tartışma ve forumda bu tip durumların CS GO Rank Sistemi üzerinde etkisi olduğu konuşulmakta. Eğer varsa bizi şaşırtmaz açıkçası.

CS:GO ‘da İsabet Oranı

Rastgele Pre-Fire atmayı seviyor musunuz? Ya da taramalı (Negev vb) alıp rastgele taramak çok mu zevkli? Bu durumda düşük rütbelerde seyretmeniz kaçınılmak diyebiliriz. En azından daha bilinçli hareket etmekte fayda var. Aşağıya Pre-Fire ile ilgili bir rehber videosu bırakacağız. İzleyerek, elden ele bilinçlenelim isterseniz. Çünkü kurşunlarınızın isabet oranı da Rütbeler açısından önemli rol oynamakta.
Bu tanımlamalara aşina olduysak gelelim yapmamız gerekenlere…

CS:GO ‘da Hızlı Rank Atlamak İçin Tavsiyeler

1.Donanım Ayarları

Donanım ayarları konusunda oldukça detaylı olarak hazırladığımız rehberimize göz atabilirsiniz.

2.Oyun İçi Tavsiyeler

K/A/D Geliştirmek

Aslında bu durum aim ve yetenekle daha çok alakalı olsa da verilebilecek bazı taktiklerimiz var. Kaybedeceğinizi düşündüğünüz elde kesinlikle hayatta kalmaya çalışın ve yerden ne bulursanız toplayın, durumunuzun kötüleşmesini önleyebilir. İmkansıza oynamaktan vazgeçmek şart diyebiliriz. Bir sonraki elde doğru atılacak bir flash bombası size eli kazandırabilir.

EDO ve MVP Olmaya Çalışmak

Asıl amaç olarak olmasa bile görevlere odaklanmakta fayda var. Mesela el başında bombayı başkasına bırakmak çok da mantıklı değil, çünkü önemli bir görev. Yüksek Damage (Hasar) vermek ya da diğer görevler de yükselmek için birer basamak diyebiliriz. Biraz özen gösterilirse pek zor değil aslında.

Karşı ya da Sizin Takımın Rank Durumu

Burada karşı takım için yapılacak çok bir şey yok maalesef. Fakat kendi takımınız için yapabileceğiniz bir şey var. Rütbeleri birbirine yakın seçmek! Takımda düzensiz bir rank durumu CS GO Rank Sistemi açısından karşınıza gelebilecek düşmanların belirlenmesinde sorunlar çıkarabilir. Zararlı çıkan siz olabilirsiniz.
Bahsettiğimiz durumu engellemek için şöyle bir formül söyleyebiliriz. Kendi grubunuzdan insanları arada en fazla 1 lig oynayacak şekilde ayırın. Kendinize bu insanlar arasından bir takım kurun. Mesela siz Nova 2 ligindesiniz diyelim. Takımınızda Nova 4 olması pek hoş olmaz. Daha düzenli takımlarla hep birlikte yükselebilirsiniz.

Oyun İçi Uyum’a Dikkat

Madem oyun sizden bunu istiyor, dikkat etmekte fayda var. Şakasına da olsa takım arkadaşlarınıza ateş etmeyin. Ayrıca iletişimi kesmeyerek en azından ortalama bir arkadaşlık sergileyin tanımasanız dahi. Sinirlerinize mahal vermeyin. Tabii hedefiniz birkaç üst kümeyi görmekse gerçekten.

İlginizi Çekebilir :
—PUBG – “Cross-Party Play” Özelliği
—CS Botların İsimleri Nereden Gelmektedir ?

Kategoriler

%d blogcu bunu beğendi: